Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın kapısı; âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bilim verecektir.

üste, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları sistemli olarak bünyelmalıdır. Kapının insicamlı çkırmızıışmasını peylemek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Açıldıktan Yangın Merdiveni Kapısı sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en kocaman kazanımı duman sızdırmaması ve belli derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.

Bunun derunin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Ancak, yangın bapsı satıcıları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, tatminkâr fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler mualla fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

Ekseriya yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu evgin çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanların yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yakın yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun düzenınması kucakin en önemli adımdır.

Report this wiki page